Biztonsági tanácsadó kijelölésével kapcsolatos tanácsadás

Segítségnyújtás a vállalkozások részére, amely keretében
megállapításra kerül, hogy az adott vállalkozásnak kötelező-e a hatályos jogszabályok alapján veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadót kijelölnie.
A tanácsadás keretében írásos szakvélemény kerül kiadásra.
A Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó alkalmazása azon vállalkozások számára is hasznos lehet, akiket a 25/2014. (IV.30.)  NFM rendelet és az ADR nem kötelez Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó foglalkoztatására. A kötelező foglalkoztatást az előírások az ADR 1.1.3.6 bekezdésében előírt mentességi határt meghaladó mennyiségű veszélyes áruk szállításához köti. Azonban az egy szállítóegységben együtt szállított veszélyes áru összmennyiségéből adódó mentesség csak a szállítót mentesíti bizonyos előírások betartása alól.
Az áru feladójának, csomagolójának és töltőjének, minden előírást e mentesség alkalmazásakor is be kell tartani.
A veszélyes áruk csomagolására szánt csomagolóeszközök gyártóit az ADR szintén nem kötelezi Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó foglalkoztatására. Ezért legtöbbször nincsenek tisztában, hogy az általuk gyártott csomagolóeszköz milyen kritériumoknak kell, hogy megfeleljen.
A Biztonsági adatlapokat készítő vállalkozások számára is hasznos lehet egy Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó szakvéleménye,
mert a Biztonsági adatlapok 14. rovatában a szállítási információk megadásánál ismerni kell az ADR és a további közlekedési ágazatok szabályzatainak besorolási előírásait.

Kérdése van?

Segítségére lehetek?

Lépjen kapcsolatba velem!